Velgen repareren doen wij snel en goed

Velgherstel begint met het beoordelen van de schade. Gaat het om een eenvoudige schade of is herstel meer complex? Wij adviseren je over de benodigde velgreparatie en je krijgt van ons vooraf een heldere en complete prijsopgave.

Zowel stoeprand schade als een complexe schade kunnen wij herstellen. Bij een complexere schade moet u denken een een scheur en/of een stuk metaal die mist. Wij kunnen dit herstellen door bijvoorbeeld het aanbrengen van nieuw metaal of vulmiddel.

Door een harde impact kunnen velgen vervormen. Het gevolg is voelbaar door trillingen tijdens het rijden. Vervangen van de kromme velg is vaak niet nodig. Want is een velg krom, dan is deze in veel gevallen heel goed te herstellen. Velgherstel Nederland herstelt kromme velgen in oorspronkelijke staat door ze te richten.

Voor een perfect resultaat is het reinigen en stralen van velgen een essentieel onderdeel. Door de juiste methode toe te passen kunnen wij een juiste opbouw en hechting van de materialen garanderen.

CNC-gedraaide velgen zijn goed te repareren of restaureren bij schade. Met een slimme CNC-gestuurde draaibank lezen wij velgen tot 35 inch tot in detail in, in de computer. Deze data zijn de basis voor een geoptimaliseerd programma voor de betreffende velg. Vervolgens draait de machine de velg tot op een duizendste van een millimeter, voor een resultaat als een spiegel.

Gaat het om een lichtmetalen velg – van aluminum of magnesium – dan spuiten of poedercoaten wij deze in de gewenste kleur. Ook een combinatie tussen CNC-draaien en spuiten behoort tot de mogelijkheden.

Na het CNC-afdraaien, spuiten of poedercoaten voorzien wij de velgen van een helder glanzende eindlaag. Dit kan zowel met een blanke lak zijn of een blanke poedercoat. Deze laag biedt optimale bescherming en duurzaamheid.

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om de banden van uw velgen door ons te laten monteren. De velgen worden in dit geval ook door ons zorgvuldig gebalanceerd zodat u veilig en comfortabel weer de weg op kunt.

Direct een prijs berekenen?

Maak gebruik van onze prijscalculator

Prijs berekenen